CineArt x FAAM | BuitenBeeld

Hoe beleven we kunst als het buiten de muren van musea of galeries te zien is? Hoogt on Tour en FAAM presenteren BuitenBeeld: Een crossmediale expositie van sculpturen, videobeschouwingen en gesprekken met makers.

In de zomer van 2021 lanceerde FAAM Utrecht een nieuw project: BuitenBeeld. In dit project maakte een kunstgeschiedenisstudent samen met een HKU-student een video over een kunstwerk. Met BuitenBeeld stappen we uit de white cube, de wijde wereld in. Samen bepalen de duo’s in welke context het kunstwerk het beste tentoongesteld kon worden. In de natuur, op een industrieterrein, in een winkel of totaal ergens anders. FAAM publiceerde de reeks video’s in de zomer van 2021.

Op donderdag 31 maart presenteerde FAAM in samenwerking met Hoogt on Tour het evenement CineArt x FAAM | BuitenBeeld bij De Nijverheid. Op deze avond worden de vier korte video’s, gemaakt door HKU-studenten en kunstgeschiedenisstudenten, getoond op groot doek. Daarnaast wordt het werk van de HKU’ers  tentoongesteld in de De Tunnel, een expositieruimte van de Nijverheid. Na iedere video is er een Q&A met de videomakers en kom je meer te weten over hun visie en maakproces. Ervaar je de werken daar anders dan in bewegend beeld?