Concrete – Garden

FAAM organiseert samen met De Kleine Kunstkamer de expositie Concrete – Garden bij Upper East, een café gelegen op de campus Uilenstede. Vanaf 11 maart tot 30 april, zal het werk van acht jonge/beginnende kunstenaars te zien zijn. De expositie zal feestelijk worden geopend op vrijdagavond 11 maart vanaf 19:30 en zaterdag 12 maart vanaf 12:00 met sprekers, muziek en drankje.

Concrete – Garden

Waar eindigt de stad en waar begint de natuur? Hoe verhouden mensen zich tot betonnen flats, en hoe tot verstilde parken? Hoe houden we onze omgeving leefbaar? Over deze vragen denken acht kunstenaars na tijdens Concrete – Garden. Dit thema raakt aan mondiale urgente vraagstukken, zoals de zorg over afnemende biodiversiteit, de behoefte aan woningen, maar óók aan duurzame groei. De urgentie is zo groot geworden, dat veel mensen zich er op dagelijkse basis mee bezighouden. Denk aan kleine daden, zoals het aanleggen van een geveltuintje, maar ook aan het aanvragen van subsidie om de gemeente groener te maken, of aan het meelopen met de Klimaatmars in Amsterdam. Omdat kunst vaak een afspiegeling is van haar tijd, houden veel jonge en gevestigde makers en denkers zich bezig met dezelfde vraagstukken. Zij gebruiken hun creatieve geest om nieuwe perspectieven te bieden op een thema dat voor iedere bewoner van regio Amstelveen relevant is.

Opening 11 & 12 maart

Op vrijdagavond openen we de expositie vanaf 19:30 met muziek, poëzie van Meliza de Vries (20:30) en een drankje. Op zaterdagmiddag zijn we open vanaf 12:00 en neemt Max Koebrugge (14:30) het publiek mee op stadssafari over de campus. 

Praktische informatie

WaarUpper East, Laan van Kronenburg 7, Amstelveen
Wanneer11 maart tot en met 30 april. Doordeweeks geopend van 10:00 tot 17:00Met uitzondering van Vrijdag 11 maart 10:00-23:00 & Zaterdag 12 maart 12:00-17:00
ToegangGratis toegang!