De Conventie

De Conventie is dé plek voor verbinding en kennisuitwisseling tussen makers en denkers! De Conventie is een samenwerkingsproject van FAAM, Stichting Art en de HKU Salon waarbij HKU- en kunstgeschiedenisstudenten (UU) dieper ingaan op elkaars kennis en ambacht. Na een succesvolle eerste editie in 2022, komt er een vervolg dit jaar!

HKU

Op donderdagavond 23 februari zullen de werkplaatsen aan HKU Oudenoord open zijn voor een ontmoeting tussen makers en denkers. Deelnemers kunnen aan de slag in drie of vier werkplaatsen:

  • Zeefdrukwerkplaats
  • Fotografiewerkplaats (doka)
  • Typografie en boekbindwerkplaats
  • Digitale drukwerkplaats
Universiteit Utrecht

Op woensdagavond 5 april 2023 worden HKU-studenten verwelkomt in de collegezalen voor een reeks mini-colleges over kunstgeschiedenis. Kunstgeschiedenisstudenten van de Universiteit Utrecht delen in vier korte colleges hun kennis over uiteenlopende onderwerpen; denk aan fabelachtige dieren in middeleeuwse miniaturen, de Franse architectuur van Le Corbusier en romantische schilderkunst. Een moderator, ook een kunstgeschiedenisstudent, praat de avond aan elkaar en leid ieder minicollege in.