Eureka!

Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU), Kasteel Amerongen en het Waterliniemuseum presenteren: EUREKA! ðŸ’¡

Oktober 2023 is het thema van de Maand van de Geschiedenis: Eureka! Vinding, vernieuwing en vooruitgang begint bij nieuwsgierige geesten. Daarom staat deze oktobermaand in het teken van de alfa’s en de bèta’s, de boekenwurmen, de ontdekkers en de creatievelingen die gedreven door onbegrensde nieuwsgierigheid de wetenschap en de wereld vooruithelpen.

In het kader daarvan organiseren we een interdisciplinaire expositie waarin kunst en wetenschap samenkomen en elkaar versterken.

OPEN CALL

FAAM zoekt 9 makers en 3 denkers die zin hebben om samen de verhalen over de boeiende locaties op te halen, te delen en te verbeelden. Het project begint met 3 denkers die ieder onderzoek doen naar (en op!) één van de drie locaties. Welk archiefstuk wekt de aandacht? Door welk verhaal over Kasteel Amerongen worden ze gegrepen? Wat ontdekken ze bij het Waterliniemuseum?

De denkers delen hun onderzoek met 9 makers uit verschillende disciplines (denk aan: performance, installatie, schilderkunst, fotografie). In collectieven van 4 (1 denker, 3 makers) creëeren ze nieuw werk geïnspireerd op deze ontdekkingen. Dit werk wordt tentoongesteld tijdens de Maand van de Geschiedenis. 

Open call makers

Open call denkers

Locaties

RAZU – Regionaal Archief Zuid-Utrecht

Kasteel Amerongen

Het Waterliniemuseum

Partners