Intiem

FAAM organiseert in samenwerking met de GGD Regio Utrecht de roulerende expositie Intiem – over liefde, seksuele gezondheid en seksueel plezier. Elke 3 maanden laten we nieuw werk zien in de wachtkamer van de afdeling Seksuele Gezondheid, Stadskantoor Utrecht.

Expositie eerste kwartaal: Samensmelten

In de eerste expositie (september tot december) is het werk van Olivier Versteeg (2002) te zien. Kunstgeschiedenisstudent Fleurance van Wakeren (1999) schreef een korte tekst over zijn werk:

Olivier Versteeg (2002), student Fotografie aan de HKU, omarmt in zijn fotoserie Samensmelten het thema intimiteit. Samensmelten bestaat uit een serie zwart-wit foto’s die samen een nieuw, tweeledig verhaal vertellen. Om te beginnen tonen de zelfportretten links de zoektocht naar Oliviers seksuele identiteit en zijn weg naar zelfacceptatie. Van een donkere, kwetsbare plek zonder uitweg beweegt Olivier langzaam naar het licht waarin hij zijn ware zelf omarmt – ook in de duisternis kan immers schoonheid ontstaan. De serie rechts toont daarentegen het omarmen van elkaar. Dit tweeluik laat close-ups zien van een repetitie tussen twee dansers. Door in te zoomen op de handen belicht Olivier hoe intiem en intens de afhankelijkheid tussen deze twee mannen is. Tijdens de dans steunen, leunen en vertrouwen ze voortdurend op elkaar – hierdoor smelten de mannen letterlijk en figuurlijk samen tot één nieuw lichaam.