Licht Donker

Van 23 tot en met 26 maart 2023 organiseren De Kleine Kunstkamer, De Maakruimte en FAAM Licht/Donker: een expositie met interactief programma in de bruisende broedplaats De Havenloods, Utrecht.

In deze expositie verenigen we dauwtrappers met nachtvlinders. Mensen boven wiens hoofden zich donkere wolken samenpakken en makers met stralende toekomstdromen. Misschien houd jij je als maker of denker vaker bezig met het verschil tussen licht en donker. Je bent een fotograaf en duikt regelmatig de doka in, je bent lichtkunstenaar, je probeert een schaduw te vangen in olieverf. Of je studeert Kunstgeschiedenis en weet alles van meesters van het luminisme, zoals Leo Gestel en Jan Sluijters. Samen bewegen we ons van licht naar donker, van donker naar licht.

Jonge Utrechtse makers en denkers

In Licht/Donker brengen we jonge Utrechtse makers en denkers bij elkaar en bieden we hun een podium. Samen geven we de expositie vorm. Jonge makers – van studerend tot net afgestudeerd – tonen werk dat raakt aan het thema Licht/Donker, dat mag technisch, thematisch of allebei zijn. Van sculptuur tot illustratie, fotografie, performance en interessante crossovers: alle media zijn welkom. We verkennen Licht/Donker verder in een verdiepend programme met jonge denkers. Van een nachtwandeling tot keynotes tot panelgesprek tot literaire performance.

Co-creatie

Co-creatie is een belangrijk begrip voor de organisatie van Licht/Donker. In aanloop naar de tentoonstelling worden meerdere co-creatie sessies georganiseerd zodat de organisatoren samen met de makers en denkers invulling te geven aan de tentoonstelling en het interactieve programma. De mate van betrokkenheid en samenwerking is aan de deelnemers om te bepalen.

Programma

Het programma volgt nadat alle co-creatie sessies hebben plaatsgevonden.

Op de hoogte blijven

Hou deze website of onze Instagram in de gaten en blijf op de hoogte van Licht/Donker.