Open Call denkers Licht/Donker

Denkers gezocht!

23 tot en met 26 maart 2023 organiseren De Kleine Kunstkamer, De Maakruimte en FAAM Licht/Donker: een expositie met interactief programma in de bruisende broedplaats De Havenloods, Utrecht.

Je leest deze oproep in de stralende zon, je fronst, je verplaatst je zonnebril van je voorhoofd naar je neus. Bijna onbewust pas jij je aan.

Als denker houdt Licht/Donker jou bezig. Je studeert Kunstgeschiedenis en weet alles van meesters van het luminisme, zoals Leo Gestel en Jan Sluijters. Je bent een jonge bioloog en hebt je verdiept in de levens van glimwormen of strooit met weetjes over zeevonk. Of misschien houd jij je bezig met mentale gezondheid en spreek je vaak over donkere periodes.

Wij zoeken denkers die samen met ons het verdiepend programma van Licht/Donker maken. Daarin is veel mogelijk: van nachtwandeling tot panelgesprek of literaire performance.

Criteria voor deelname:

  • Je hebt affiniteit met het thema Licht/Donker. We zijn op zoek naar uiteenlopende perspectieven.
  • Je bent een Utrechtse denker. Je studeert bijvoorbeeld aan UU, de HU of bent onlangs afgestudeerd.
  • Je bent een jonge denker. Je studeert nog, bent maximaal 5 jaar afgestudeerd of bent autodidact.
  • Je hebt zin om het programma samen met de organisatie, jonge denkers en makers vorm te geven. Denk aan circa 4 avonden waarop we Licht/Donker samen ontwikkelen.

Er is een bescheiden vergoeding beschikbaar.

Is er een lampje gaan branden? Mail dan uiterlijk 25 september naar faamutrecht@gmail.com. Beschrijf daarin in ieder geval welk perspectief je wilt verkennen. Een concreet idee voor een programmaonderdeel mag onderdeel uitmaken van je brief, maar het hoeft niet. We denken graag met je mee.