TOEVLUCHT


Als je kon ontsnappen aan de waan van de dag en je hebt volledige controle over de bestemming, waar zou je dan naartoe gaan? Die vraag stelden wij aan jonge Utrechtse kunstenaars in de expositie TOEVLUCHT in de Havenloods, die te zien was van 22 tot en met 26 september 2021.

Twaalf getalenteerde Utrechtse kunstenaars en kunstenaarscollectieven onderzochten het thema ’toevlucht’. Van schilderijen tot digitale dreamscapes, van tastbare sculpturen tot sprankelende lichtkunst, van inspirerende sprekers tot zwevende dichters: tijdens TOEVLUCHT kwam het allemaal samen. De expositie is een samenwerking tussen Stichting De Maakruimte, De Kleine Kunstkamer en Stichting FAAM.

FAAM verzorgde een uitgebreid randprogramma op vrijdag 24 en zaterdag 25 september met lezingen, live interviews en poëzie. Op vrijdagavond was er een voordracht van Tom Strik, een live interview met kunsthistorica Jolijn Heesters en kunstenaar Trix Berendsen, een live interview met kunsthistorica Meral Maas en kunstenaarscollectief Katpatat en tot slot een lezing van kunsthistoricus Stein van der Ziel. Op zaterdag werd de avond geopend door dichter Twan Vet en waren er twee lezingen: een van architectuurhistorica Sanne van Drenth en een van kunsthistoricus Bram Donders. Ook was er een live interview met kunsthistorica Jolijn Heesters en kunstenaar Tycho van Zomeren.

Hieronder een impressie van TOEVLUCHT, de foto’s zijn gemaakt door Joep de Wildt van WildtProjects.